Trileće

Trileće (tri mleka)

Trileće (tri mleka)

Tri leće“, odnosno ‘Tri mleka’ je kolač  za čije se poreklo smatra Latino Amerika…  Veoma podseća na naš tradicionalni koh od griza, samo što je sadržaj mleka mnogo bogatiji mlečnim mastima, a time kolač dobija na sočnosti, kremastoj strukturi, ali i na kalorijama…

Ako ga niste probali, ne oklevajte, lako se sprema, a užitak je neopisiv. Iako je „Tri leće“ prevashodno mlečni, vole ga i mnogi kojima mleko nije omiljena namirnica…Preporučujemo ga za tople letnje dane, u kojima je savršeno osveženje…Nežni sunđerast kolač ,natopljen hladnim mlekom i preliven karamelom, sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim…

Kolač Trileće - tri mleka: Uputstvo za pripremu kore ,800g JOKER pakovanje
800 grama praškaste smese, 8jaja i 160ml vode sipajte u dublji sud i mutite mikserom na najvećoj brzini 5-6 minuta. Umućenu smesu razlijte u pleh obložen pek papirom i pecite na temperaturi od 170 stepeni. Pečeno testo još toplo izvadite iz pleha (izvrnite koru) pa ga dobro izbockajte štapićem.  U pleh iz koga je izvađena kora,  sipajte 1litar slatke pavlake, pa lagano vratite koru u isti pleh i izbockajte je i sa gornje strane štapićem. Koru prelijte sa još 2 litra hladnog mleka. Kolač premažite karamelom, dobro ga ohladite, isecite na kocke i poslužite.
Trileće možete spremati i bez karamela, a kao zamena može poslužiti džem ili sveže voće (jagode, maline, borovnice) kojim ćete posuti kolač.       

TRILECE - MIX JOKER   Sastojci i Uputstvo za pripremu
Praškasta smesa za pripremanje gotovih kora za torte i kolače

Sastojci: šećer , kukuruzni skrob, pšenično brašno tip 400, glukozni sirup, emulgatori (estri sirćetne kiseline  i mono- i diglicerida masnih kiselina E472a, estri mlečne kiseline i mono- i diglicerida masnih kiselina E472b , sredstva za dizanje testa (natrijum-hidrogenkarbonat E500(ii) , dinatrijum-difosfat E450(i)), obrano mleko u prahu, kuhinjska so.
Proizvod sadrži gluten i proizvode od mleka. 

Uputstvo za pripremu kore: Na 100grama praškaste smese dodati 50 grama jaja (1 jaje) i 20ml vode i mutiti mikserom 5-6 minuta. Umućenu smesu razliti i peći na 170 stepeni.       
Čuvati na suvom i hladnom mestu. Pakovanje se nakon otvaranja može čuvati zatvoreno u frižideru ili u zatvorenom sudu.